ΕΦΚΑ: «Είδαμε τα αίματα, φεύγαμε αριστερά και δεξιά για να σωθούμε» - Μαρτυρία για την επίθεση από τον 89χρονο Ημερομηνία:
Σήμερα 29/4/2026, 16:44 - Εμφανίσεις: 24
Τις στιγμές τρόμου που εκτυλίχθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης (28/4) στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού περιγράφει εργαζόμενη, η οποία βρισκόταν στην αίθουσα την ώρα των πυροβολισμών.
«Όλα έγιναν αστραπιαία, είδα την καραμπίνα να περνά πάνω από το κεφάλι συναδέλφου», λέει η κυρία Κατερίνα, μιλώντας στο Orange Press Agency.
Όσα περιγράφει αποτυπώνουν τον πανικό που επικράτησε στο Τμήμα Μητρώου, όταν ο ηλικιωμένος δράστης έκανε έφοδο στον χώρο και άνοιξε πυρ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) «Γίνανε όλα πολύ αστραπιαία.
Δεν είχα οπτική εικόνα του ασφαλισμένου που μπήκε στο κτίριο μέσα.
Άκουσα τον πρώτο πυροβολισμό και αστραπιαία κινήθηκα προς τους συναδέλφους να δω τι γίνεται.
Ξαφνικά βλέπω την καραμπίνα να περνάει πάνω από το κεφάλι του συναδέλφου και να πυροβολεί μέσα στο χώρο που ήμασταν τέσσερις εργαζόμενοι», τονίζει η υπάλληλος, φανερά σοκαρισμένη.
Μετά, διευκρινίζει πως ο δράστης δεν πυροβόλησε στον αέρα: «Η καραμπίνα πάνω από το κεφάλι ενός εργαζόμενου, σίγουρα δεν σημαδεύει στο ταβάνι.
Σημαδεύει ευθεία; Κάτω; Δεν το είδα αυτό, αλλά σίγουρα όχι στο ταβάνι.
Η πρώτη σκέψη μου ήταν να γυρίσω λίγο το βλέμμα μου, να δω τους εργαζόμενους στο χώρο που ήμασταν.
Είδα ότι όλοι είχαμε σκύψει κάτω από τα γραφεία και το συνάδελφο που τραυματίστηκε ήταν ακίνητος.
Μάλλον από το σοκ που είχε πάθει γιατί ίσως και από το χτύπημα στο πόδι».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Πανικός και αίματα στον ΕΦΚΑ Η εικόνα του τραυματισμένου συναδέλφου και ο ήχος των πυροβολισμών προκάλεσαν χάος στο γραφείο του ΕΦΚΑ.
«Από εκεί και πέρα βλέπαμε τα αίματα να τρέχουνε και πήγαμε να κρυφτούμε γιατί δεν μπορούσα να διαχειριστώ την εικόνα, τη στιγμή αν θα ξαναχτυπήσει πάλι, γιατί ήταν απανωτά αυτά.
Οι δύο φορές που χτύπησε ήταν απανωτές.
Από το πρώτο χτύπημα ο κόσμος απ’ έξω πανικοβλήθηκε.
Το δεύτερο χτύπημα ήταν ακαριαίο και ήταν στο χώρο μας μέσα που δουλεύαμε, οπότε ...